Presenter i sista minuten

Ibland är man ute i sista minuten och ska köpa presenter. Oftast går det att lösa, men vad gör man när mottagaren bor långt bort och det är försent att skicka presenten eller gratulationskortet med posten? Det tänkte vi titta närmre på i dag och ge förslag på webbsidor som hjälper dig lösa sista-minuten presenter.

present

Interflora

Via Interflora kan du skicka blombud med gratulationshälsning till den du inte har möjlighet att hälsa på. Du kan välja att komplettera blomman/blommorna med en chokladask om du vill. Om du beställer innan klockan 13 på vardagar kan mottagaren få gåvan och hälsningen redan samma dag. Kolla in leveransinformationen på sajten för att se vad som gäller på helgdagar.

Om mottagaren inte har någon Interflora i närheten kan du undersöka om det finns någon annan blomsterhandel med blombud i närheten

Presentkorttorget

Köp ett presentkort online och skicka presenten i ett mail till din vän. Lägg gärna lite tid på att piffa upp mailet med bild.

Chokladbudet.se

Bor mottagaren i Stockholmsområdet kan du vända dig till Chokladbudet.se för att skicka en chokladask med bud samma dag. Det finns ett antal presentaskar att välja bland så du kan säkert hitta något som känns rätt. Läs dock igenom villkoren innan du beställer så att det inte blir några missförstånd kring avtalet.

Tidningskungen.se

På tidningskungen.se kan du beställa en prenumeration på en tidning som din vän skulle uppskatta. Skicka sen ett gratulationsmail där du berättar om presenten som kommer komma på brevlådan.

Novellix.se

Ge bort en prenumeration på noveller från Novellix. Ger du bort en halvårsprenumeration får mottagaren två novellpaket innehållandes fyra noveller i två omgångar. Avslöja gåvan i ett grattismail där du berättar om prenumerationen.

Upplevelse.se

Ge bort en kul aktivitet eller en avkopplande upplevelse för en eller två personer! Om tiden är knapp kan du välja att få gåvobeviset skickat på mail. Detta vidarebefordrar du sen på mail till mottagaren. Bland upplevelserna finns alltifrån äventyrliga aktiviteter som dykning, bågskytte till lugnare aktiviteter som spa och vinprovning. Välj något din vän kommer att uppskatta.

Skickatarta.se

Sänd din vän en tårta eller något annat gott bakverk! Alla produkter på sajten går inte att få levererade samma dag, men en del av bakverken kan levereras samma dag om beställningen görs innan ett visst klockslag. Kolla igenom utbudet och läs villkoren innan du gör en beställning.

Tänk på detta när du handlar i sista minuten

Att handla presenter i sista minuten är tyvärr ganska svårt. Det är inte så många butiker som erbjuder budleverans. Det är dessutom lätt att missförstå köpevillkoren då en del butiker vilseleder med orden ”skickas samma dag” vilket inte är detsamma som att mottagaren får paketet samma dag.

Om du hittar en butik som levererar samma dag med bud bör du läsa igenom villkoren noga. En del företag gör till exempel bara ett leveransförsök. Får de inte tag i mottagaren anser de uppdraget avklarat trots att din gåva inte kommit fram.

About the Author: sara