Museer online

Tack vare Internet kan du besöka museer över hela världen hemma i soffan. Vill du njuta av vacker konst? Lära dig något nytt? Eller bara ta del av något intressant? Då kan du göra ett museibesök online. Många museer har massor av information och bilder att ta del av på sina hemsidor. Hos vissa kan du till och med gå på ett virtuellt museibesök online. Under den virtuella rundturen kan du ta del av delar av museets utställningar nästan som om du vore på museet på riktigt.

Louvren på kvällen

Tips på museer med bra webbsidor:

Kolla in listan här nedan för tips på museer att spana in på nätet:

  • Van Gogh-museet: På Van Gogh-museet kan du kika på målningar, läsa om målningarna och ta del av massor av information om Van Gogh.
  • Nationalmuseum: Hos svenska nationalmuseet kan du bland annat söka efter konstverk i museets samling, kika på superhögupplösta bilder och titta på filmer om kända konstverk.
  • Naturhistoriska riksmuseet: På Naturhistoriska Riksmuseets webbsida finns massor av fakta om allt från dinosaurier till djur och natur. Om du vill kan du också ta en virtuell rundvandring i vissa av museets utställningar. Det finns även filmer på sajten.
  • British Museum: British Museum har en omfattande samling av antika artefakter från hela världen. På deras hemsida kan du läsa mer om dessa och kolla på bilder från samlingarna. Det finns också möjlighet att delta i olika online-event till exempel via Zoom.
  • Louvren: Hos världsberömda Louvren kan du kika på konstverk och ta del av filmer om museets artefakter. Givetvis finns också massor av information att läsa för den vetgirige.
  • The Metropolitan Museum of Art: The Met som museet också kallas har en stor samling av konst från hela världen. I samlingen ryms verk från europeiska mästare och asiatiska konstverk. På hemsidan kan man kika på utställningar, delta i online-event och kolla på filmer.

Fler museer finns

Det finns förstås många fler museer med bra webbsidor att spana in för den som är intresserad. För den som helst tar del av information på svenska finns det gott om svenska museei-sajter att utforska.

About the Author: sara

Leave A Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *