Film och TV-sajter – bra tips

film

Här kommer lite tips på bra TV- och filmsajter.

Netflix

Du har säkert hört talas om filmsajten Netflix där man mot en fast månadskostnad kan logga in och streama filmer, dokumentärer och TV-serier. Kanske har du till och med redan ett konto?

En del kritiker menar att sajten har ett för dåligt urval av nya filmer i sortimentet. Vi anser dock att det finns en hel del guldkorn hos Netflix som är värda en titt, särskilt deras egenproducerade dokumentärer och tv-serier såsom Orange is the New Black och House of Cards.

Vi kan också rekommendera deras dokumentärserie Making a Murder som har fått stor uppmärksamhet och väckt många känslor hos tittarna. Serien är i 10 delar och varje avsnitt är mellan 47 min – 66 min långt. Den handlar om en man som frias från ett långt fängelsestraff efter att det uppdagats att han blivit oskyldigt dömd för våldtäkt. Under tiden filmteamet spelar in en dokumentär om hans frisläppande och kamp för att få skadestånd blir han först misstänkt och senare dömd för mord.

En andra säsong av dokumentärserien är planerad och nya inspelningar pågår i skrivande stund. Något datum för när de nya avsnitten kommer släppas har dock inte lämnats av Netflix.

En av de stora fördelarna med Netflix är att deras program och filmer är kompatibla med ett flertal olika plattformar, bland annat Apple TV, Chromecast, mobil och så vidare.

Plejmo.com

På Plejmo.com kan du hyra film över nätet. De har alltifrån drama till dokumentärer och barnfilmer och allt däremellan. Hyrpiset på filmerna är rörligt, vilket innebär att priset kan sjunka eller stiga på en film utifrån efterfrågan. Filmerna kostar mellan 3 kr – 49 kr att hyra, men varje vecka erbjuder de dessutom ett antal gratisfilmer som du kan se kostnadsfritt.

Ibland erbjuds early release av filmer, och då kan du mot en högre kostnad se nya filmer före de har haft premiär.

MovieZine.com

MovieZine är en svensk filmsajt där du hittar tips på nya filmer, filmrecensioner, trailers, filmklipp och ett forum där du kan diskutera med andra filmintresserade. Här får man bra info om vad som är på G och tips på sevärda filmer. Kolla in topplistorna till exempel och se vilka filmer som fått bäst betyg eller hyrs mest just nu.

På sajten finns även TV-tablåer så att du enkelt kan kolla om det finns något bra på TV just nu eller de närmaste dagarna.

Viaplay.se

Precis som Playmo och Netflix är Viaplay en streamingtjänst där man kan titta på film och serier. Man betalar en medlemsavgift och får tillgång till ett brett utbud av filmer i olika genrer. De har också en avdelning med hyr- och köpefilmer där man kan hitta det allra senaste plus en del gamla godingar. Vill man så kan man även utöka medlemskapet så att det omfattar tillgång till sportsändningar live.

Likt Netflix har också Viaplay börjat producera egna serier och dokumentärer som du kan kolla in. En av dem är Swedish Dicks med Peter Stormare, Johan Glans och Keanu Reeves i rollistorna. En annan är en dokumentär som handlar om MMA-fightern Alexander ”The Mauler” Gustafsson.