Bra resesidor

Bra resesajter

Det finns en uppsjö av olika resebokningssidor på nätet. I dag tänkte vi dock inte ägna oss åt dem utan åt sidor som handlar om olika resmål och om butiker som säljer resetillbehör.

Etichaltraveler.com

Om du vill resa med gott samvete kan du titta in på Etichaltraveler.com och se vilka utvecklingsländer som är mest etiska att resa till. Varje år presenterar de en lista med de 10 mest etiska resmålen i utvecklingsländer. För att ett resmål ska betraktas som etiskt måste landet uppfylla en rad olika villkor gällande miljö, djurskydd, mänskliga rättigheter och social välfärd.

2016 utsågs länder som Grenada, Uruguay, Tonga och Mikronesien till de mest etiska resmålen. Vill du veta vilka de andra sex vinnarna var så kan du besöka etichaltraveler och se hela listan.

Vagabond.se

Precis som många andra tidningar finns även resemagasinet Vagabond på nätet. Sajten är full av spännande reportage och artiklar för den som är nyfiken på världen. På sidan finns också bloggar, reseberättelser från läsare, tävlingar och massor av annat intressant för den som funderar på att ge sig iväg på upptäcksfärd.

En av våra favoritfunktioner på sajten är destinationsguiden där man får kortfattad resefakta om det land man valt samt se de artiklar och reportage som publicerats på Vagabond om landet i fråga.

Res.se

Nyheter, guider och bloggar. Det här är en sida för dig som vill läsa resenyheter men också reportage från olika länder.

Swedenabroad.se

Det svenska utrikesdepartementets sida där du kan navigera dig till de svenska ambassadernas informationssidor och läsa mer om landet du ska resa till. Läs på här innan du reser iväg. Här finns information om resebestämmelser, vaccinationer, varningar med mera. Glöm inte skriva upp telefonnummer och kontaktuppgifter till den svenska ambassaden eller konsulatet innan du reser i väg. Uppstår problem kan du vända dig dit för att få hjälp eller vägledning.

Expedition196.com

Följ en av världens mest beresta kvinnor som tagit sig an uppgiften att ensam resa till världens alla länder. 196 länder har hon på sin lista och planen är dessutom att besöka dem rekordsnabbt. Kolla på bilder, läs om expeditionen och följ hennes blogg på expedition196.com.

Attresapodden.se

Attresapodden är visserligen ingen webbsida, men en podd om resor och resande väl värd att lyssna på! Lyssna på iTunes om du har en iPhone eller direkt på webbsidan om du har en android-mobil.

Fantasiresor.se

Blogg 0m resor. Massor av fina bilder, tips, resplaner och reseberättelser från länder över hela världen.

Ohtravelissima.com

Stor sajt som bara handlar om resor och att resa. Förutom tips på resmål får man uppslag på var man kan bo, var man ska äta och shoppa. Det finns också en del bra tips på hur man reser smart, exempelvis hur man packar och vad man ska packa ner beroende på var man ska åka. Sidan är på engelska.

Pickpack.se

Webbshop där du kan köpa allt du behöver inför resan. I sortimentet finns smarta resetillbehör som gör resandet enklare, bekvämare och roligare. Här hittar du enkelt allt du kan tänkas behöva oavsett om du ska ut i naturen eller på storstadssemestern. Att packa rätt för resmålet är A och O.